VAN DE HOED EN DE RAND

Nieuwsbrief Le Canotier Rouge - april 2016Na een succesvolle Conventie zet ik mij weer aan het toetsenbord om een nieuwe nieuwsbrief te schrijven.


In Maart hebben we een heel leuke workshop gehad in Peize bij Mira Verwondering hetgeen resulteerde in mooie voorjaarsbloemstukken. Het zonnetje scheen en we hebben lekker buiten in de zon kunnen koffiedrinken. Heel hartelijk dank voor het organiseren Running Lady of Pais en Gravin van Westerwolde tot Statenzeel.


De drukke aprilmaand loopt al bijna ten einde. Helaas ging het uitje naar de Wildlands door gebrek aan belangstelling niet door. Ik heb begrepen dat er over enkele weken weer een paar Hanging baskets gehaald kunnen worden en dat er tijdens die workshop een dame enthousiast gemaakt is voor het chapter.


De bewegingsles van Comtessa Roos del Borgo di Poppi was een succes. De sportzaal was prachtig en modern en we hebben veel plezier gehad. Ondergetekende heeft weinig last van spierpijn gehad dus het was een uitstekende les. Chapeau!


Helaas hebben we op 17 april afscheid genomen van Anna-Louise Barones van Nimweghen. Ik ben blij voor haar dat ze na zo’n lange tijd eindelijk kan verhuizen maar afscheid nemen is niet leuk. Ik heb haar namens het chapter bedankt voor haar inzet en gezelligheid. We wensen haar heel veel plezier toe bij de Purple Divas in Amersfoort.


Zaterdag 23 april gaan we sieraden maken bij Zus & Zus in Assen. Dit uitje is georganiseerd door Freule Sans Souci.


Het etentje zal deze maand op dinsdag 3 mei zijn. Dit in verband met de herdenking op 4 mei. Het leek ons niet gepast op die dag uit eten te gaan in full-regalia.


Op 21 mei gaan wie naar Galerie de Kraai. Dit uitje is georganiseerd door Freule Roanna Tessera de Marchand. Er hebben nog 4 ladies niet gereageerd op de DP. Dit kan tot 14 mei.


Ik heb Freule Sans Souci, Jonkvrouw van Venus tot Mars en Lady van Kyllot gevraagd om iets voor de TT-event te organiseren. Dit event zal op 25 juni plaatsvinden en alleen met ons eigen chapter zijn deze keer.


Nb: Er is nog geen uitje georganiseerd voor Juli. Lady Mary Poppins en Lady Yellowmoor zouden iemand aanwijzen die voor Juli iets zouden organiseren. Tot op heden heb ik daar nog niets over vernomen.


De Conventie in Haarlem was gezellig en onderhoudend. We hebben een vraaggesprek mogen bijwonen van Dieuwertje Blok met Samira van Bohemen die afgestudeerd is op het fenomeen De Red Hat Society. Daarna kwam er een cabaretière van 84. Een nog erg lenige dame. Na de lunch kwam er een dame vertellen over de hoedencollectie die ze verzameld had in haar hoedenmuseum. Als thema had ze “hoeden die beschermen”. Ze lardeerde haar presentatie met liedjes en anekdotes. Na haar was de beurt aan een koordirigente die de hele zaal aan het zingen en dansen kreeg. Als chapters van Drenthe mochten we nog het podium betreden om “Op een grote stille heide” ten gehore te brengen. Ook de Friese chapters mochten hun volkslied op het podium vertolken en het refrein mochten we dan allemaal meezingen. Het was al met al een hilarisch optreden…


Daarna werd bekend gemaakt dat de Conventie van 2017 op 1 april (geen grap) in Nunspeet zal zijn met als titel “Kleurrijck en Landelijck Nunspeet” en de Conventie van 2018 op 19 april in Nijmegen zal plaatsvinden. Ik kijk er naar uit.


Rest mij nog wat organisatorische zaken te verduidelijken. Ik heb begrepen dat het aantal leden van het chapter ter sprake is gekomen tijdens een etentje en ik zag er ook een opmerking over op de DP. We hebben het aantal leden dat we in het begin hebben vastgesteld (15) losgelaten. Dit omdat de ervaring leert dat er om een uitje rendabel te maken met 15 leden niet genoeg aanmeldingen waren. Er moeten eigenlijk minimaal 10 personen mee om bepaalde workshops of groepsuitjes te kunnen organiseren. Daarom hebben we in het kleincomité besloten om het aantal leden te verhogen. We zijn momenteel met 20 ladies in het chapter.


Hoe gaat het toelaten van nieuwe leden in zijn werk? Momenteel hanteren we een wachtlijst. Een dame die belangstelling toont wordt 2x uitgenodigd om met ons mee te gaan. 1x een etentje en 1x een uitje. Daarna komt ze, als ze dat wil, in principe op de wachtlijst.


Verder las ik op de DP voor Mei een opmerking over eten op een andere locatie. Er verandert wat dat betreft niets totdat de etensgroep er met elkaar over gesproken heeft en de plannen heeft voorgelegd aan het chapter.Hartelijke groet, met boa en hoed


Henriëtte

Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht

Queen Le Canotier Rouge