Verslagen 2013 - 2014 - 2015

27 augustus 2016: Ellert en Brammert te Schoonoord


Wegens de warmte geen schapendrijven maar wij hebben genoten van ons bezoek aan Ellert en Brammert. Geanimeerd liepen wij van het ene onderkomen naar het andere ons verbazend over hoe met leefde. Onderweg werd zo nu en dan een bankje aangedaan, bij voorkeur in de schaduw. Halverwege stond voor ons een voortreffelijke Boerenlunch klaar, compleet met een kraantjeskan voor de koffie. Na de lunch hebben wij onze tocht voortgezet. Tijdens het bekijken van zaken uit vroeger tijden kwamen  herinneringen los over dorsmachines, steenkool, krantenpapier aan een touwtje, inktpotjes en gebreid ondergoed. Na afloop nog even een verfrissing op het terras. Inmiddels was het een stuk drukker geworden en hebben we onderweg naar de uitgang nog een aantal malen uitgelegd wie wij zijn en wat ons doel is. Met dank aan Jonkvrouw van Venus tot Mars voor de organisatie.

16 juli 2016: Boerengolf


De Boerengolf is al weer voorbij helaas, we hebben veel plezier gehad met dit spel, te spelen met een klomp en bal tussen de kalveren en koeien, zelfs een paar paarden liepen er rond. Het was best moeilijk om met een klomp te mikken op de goals met de bal en soms zorgden de opgedroogde dieren uitwerpselen voor nieuwe hindernissen!


We speelden onze 18 holes met twee groepen. De hoedjes bleven op en de kleur rood en paars was voor sommige pinken zeer aantrekkelijk om aan te likken. Ze waren niet weg te branden en eentje speelde zelf ook mee met de bal. Het weer bleef gelukkig droog en het werd zelfs warm door onze inspanningen. 


Veel gegroet met onze boerenhoed,

Lady Mary Poppins en Lady Yellowmoor


(klik hier voor het fotoalbum)

21 juli 2018: Rondleiding door de “Levende Tuin” te Fochteloo