Nieuwjaars High Tea 4 januari 2014


Op 4 januari was het dan zover, de voltallige chapter was gekomen voor een nieuwjaars High Tea met inauguratie. Omstreeks 13.00 uur sprak de Queen een welkomswoord en las het gedicht “Warning” van Jenny Joseph voor, waarna wij op het nieuwe jaar en de chapter toostten met een overheerlijke aardbeien prosecco.


Daarna vond de inauguratie plaats waarbij iedere lady beloofde of beaamde dat: “Wanneer zij zich hult in full-regalia, die de Red Hat Society voorschrijft, in de omgeving waarin zij zich met haar Red Hat zusters bevindt, de boel op een adellijke doch ongepaste wijze enorm op stelten te zetten!”  Waarna een ieder een exemplaar van het gedicht en de chapterbadge, een mini Canotier Rouge, ontving.


We hadden een heel gezellige middag en er werd veel gelachen en gepraat. Je merkt dat men elkaar al behoorlijk leert kennen. We waren blij dat Landlady Dei haar voet weer redelijk kon gebruiken en dus ook aanwezig kon zijn. Hertogin van Ver Gelijk tot Nabij Geluk gaf een inwijding in de geheimen van de datumprikker en we besloten er maar gelijk mee te gaan oefenen. Runninglady of Pais organiseert voor maart een viltworkshop. Voor mei staat er een hoedenpimpdag op het programma, leading lady voor de organisatie is Lady Yellowmoor.

We hebben een kleine commissie gevormd die de High TTea, waarmee we onze verjaardag gaan vieren, vorm gaat geven.


Comtessa van Hier tot Gunnekandut heeft statieportretten gemaakt voor een adellijk smoelenboek. Omdat we vooral de adellijke namen gebruiken in onze correspondentie is het soms lastig daar een gezicht bij te halen. Met het smoelenboek hopen we dat beter voor elkaar te krijgen.


Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht


(klik hier voor het fotoalbum)

4 Februari 2014: Meet and greet met chapter Chapeau Groningen


Op dinsdagavond 4 februari was het dan zover. Ons gezamenlijke etentje met het chapter Chapeau Groningen. Het vond plaats in de vorm van een Italiaans koud- en warm buffet in Pizzeria Friuli in Zuidlaren.


Vrouwe von Krikkenstein (Chapeau Groningen) en freule Sans Souci hebben de locatie uitgezocht en versierd. Met ballonnen, slingers, servetten, tulpen en grappige afbeeldingen in het rood/paars/roze is het zaaltje van de pizzeria aangekleed en opgefleurd. Er was bewust voor een buffet gekozen om iets meer beweging in de onderlinge contacten te creëren.


Omstreeks 18.30 uur druppelden degenen die zich opgegeven hadden binnen. Na een eerste drankje sprak Queen Margot een welkomstwoord uit. Vervolgens hebben we gezamenlijk uit volle borst - door de leden van het chapter Le Canotier Rouge iets bescheidener - het Clublied van Chapeau Groningen gezongen.


Uit de gemaakte foto’s blijkt dat er een gezellige sfeer heerste, en iedereen heeft genoten van het buffet. Nadat de schalen leeg en de maagjes gevuld waren werd er afgesloten met een kopje thee of koffie. Queen Henriette deelde aan de leden van Chapeau Groningen een kleine herinnering uit. Iedereen kon een met hyacint versierd waxinelichtje meenemen, dat op de tafels stond.


Er gingen stemmen op om nogmaals gezamenlijk iets te organiseren, een teken dat een ieder zich prima had vermaakt.


Freule Sans Souci


(klik hier voor het fotoalbum)

Fotoshoot voor verjaardags TT lunch


Na een hele hoop Datumprikkers te hebben ingevuld kwam zaterdagmiddag 1 maart uit de bus rollen. Dan zouden de meeste ladies aanwezig kunnen zijn voor de fotoshoot bij Motoport in Assen (motoportassen.nl).


Langzamerhand druppelden de ladies die zaterdag binnen en kwamen in een “mannenwereld” terecht. Wij met onze vrolijke rood en paarse outfit tussen de stoere mannen in hun leren pakken. De geur van olie, leer en rubber en hier en daar een verloren rode of paarse veer op de grond. 


Toen Paul Tienkamp (thyencamp.nl), onze fotograaf voor deze dag, binnen was en van een kopje koffie voorzien gingen we in de zaak en buiten op zoek naar de perfecte plek. En eerlijk is eerlijk, sommige motoren zagen er zo mooi uit dat zelfs onze adellijke harten sneller gingen kloppen. Nadat de hond van freule van Hier tot Gunnekandut was voorzien van rood-paarse opsmuk konden we beginnen. Het was erg gezellig en de foto’s zijn prachtig geworden.


Na dit hele gebeuren hebben we in de koffiehoek van Tuinland nog even koffie gedronken en gezellig zitten kletsen..


En nu op naar de Buikdansworkshop op 28 maart... Ik ga alvast oefenen!!


Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht


(klik hier voor het fotoalbum)

28 Maart 2014: Buikdansen


En terwijl je dan een dag later met stijve, pijnlijke spieren onder de douche staat denk je terug aan een hele leuke avond. Om kwart voor 7 ‘s avonds kwam Aina (ainadanst.nl) aan met een heel aantal tassen en werd ze door Comtessa Roos del Borgo di Poppi begeleid naar de gymzaal die ons door een middelbare school zo vrij ter beschikking was gesteld. Terwijl Aina alle geluidsapparatuur, want wat is dansen zonder muziek, aan het plaatsen was, druppelden de ladies binnen en om half 8, toen iedereen aanwezig was, kon de pret beginnen.

 

Lady of the two Diamonds had zichzelf een hele outfit aangeschaft en zag er prachtig uit. De andere ladies kregen heupdoeken om en al snel was de zaal gevuld met een vrolijk gerinkel van muntjes die aan de heupdoeken bevestigd waren.


We begonnen met wat opwarmoefeningen en voor we het wisten waren we de bewegingen, die lang niet makkelijk waren, aan het oefenen. De draaibewegingen met heupen  waren zowel linksom als rechtsom en het bleek dat eigenlijk iedereen een voorkeur heeft voor een bepaalde richting. De andere kant op was dan ook een stuk lastiger.... Het kostte heel wat zweetdruppels om een en ander onder de knie te krijgen.


Met het raam als spiegel, omdat het buiten inmiddels donker was, deden we tot slot nog een kleine choreografie en dansten we alsof we nooit anders gedaan hadden. Vooral de sluiers gaven een hoop plezier en maakte het geheel feeëriek. 


Naderhand zaten we nog even in de lerarenkamer, nu lang zo eng niet als vroeger. We  genoten van de meegebrachte lekkernijen en kletsten nog even lekker na. Totdat Comtessa Roos del Borgo di Poppi ons onverbiddelijk de school uitveegde... Het alarm moest erop!!


We kijken terug op een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.


Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht

(klik hier voor het fotoalbum)

10de Conventie RHS: Ervaar Elburg


Op 12 april was het dan zover, de jaarlijkse landelijke conventie zou deze dag plaatsvinden. Dit jaar had de chapter The Red Circle uit Elburg de organisatie op zich genomen. Elburg ligt niet naast de deur dus moesten we ons al vroeg op het station van Assen melden. Hertogin van Ver Gelijk tot Nabij Geluk had de groepsretour en de reis geregeld en dus stapten we opgeruimd met ieder een kaart in de hand de trein in. In Meppel stapte de laatste lady van ons gezelschap in en toen hadden we er precies acht.


Toen we in Nunspeet aankwamen om de bus te nemen kwamen we al enkele mede Redhatters tegen en hadden we al een hoop met elkaar te bespreken. Na een busrit van ongeveer 10 minuten kwamen we in het rood en paars gekleurde, oude stadje van Elburg aan. Na een sanitaire stop kregen we een badge, koffie en gebak en werden in de Kloostertuin welkom geheten door de queen van The Red Circle en de burgemeester van Elburg.


Hierna volgde een soort optocht door het stadje. Onderweg ontvingen op diverse plekken lekkere hapjes. Nadat we toegezongen waren door een chantykoor van vissersvrouwen mochten we Elburg in om te shoppen of op een van de vele terrasjes neer te strijken. Zoveel rood en paars deed een klein jongetje opmerken: “Allemaal clowns, hè mama?”


Na het middaguur kwam de lunch en die was prima verzorgd. Ook de organisatie van het buffet was goed geregeld want krijg maar eens meer dan 300 vrouwen ordentelijk langs een buffet. Chapeau!


Om een uur of 5 hebben we de trein terug naar Assen genomen. In Meppel namen we afscheid van Margaretha van Blydensteyn tot Klatergoud en gingen zelf verder naar Assen. Daar aangekomen gingen we allen moe maar voldaan naar huis.


Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht

(klik hier voor het fotoalbum)

24 Mei 2014: Tuinmarkt in hobbysfeer Assen


Om 13.00 uur waren we al met 6 ladies. We hadden direct bekijks en leuke reacties, zelfs een fotograaf maakte meerdere foto’s. Er heerste een opgewekte stemming. De gastvrouw was blij met onze komst. Het weer was zonnig, het had daarvoor erg geregend, maar wij hadden geluk.


We waren een halfuurtje aan het rondkijken bij de kraampjes, waar je tuin- en woondecoraties kon krijgen. Weer kregen we erg leuke reacties, dat maakt het zo leuk om bij elkaar te zijn.


We misten nog twee ladies en ja hoor daar kwamen Comtessa van Hier tot Gunnekandut en Freule van Ornan aan! Ze konden het niet vinden. Samen gingen we daarna wat drinken en eten aan de grote tafel. Erg leuk samen bij elkaar te zitten. En we fleurden de Tuinfair op.


Na ongeveer anderhalf uur ging ieder weer zijn eigen weg. Al met al een geslaagd uitje.


Comtessa Roos del Borgo di Poppi
(klik hier voor het fotoalbum)

4 juni 2014: Start maandelijkse etentjes


Woensdag 4 juni was het moment om de eerste van een reeks maandelijkse etentjes te starten. De etentjes zijn opgezet om iedereen zoveel mogelijk te leren kennen. Ruim op tijd, maar ik was niet de eerste, kwam ik aan in het restaurant om alvast de naambordjes van de aanwezige dames te plaatsen. We hebben hiervoor gekozen om zoveel mogelijk te rouleren van plaats zodat je iedere keer als je aanwezig bent naast een andere lady zit.


Om 19.00 uur was iedereen gearriveerd en konden we beginnen. Het eten was heerlijk, de bediening geweldig en het gezelschap fantastisch. We hebben veel gepraat, geluisterd en gelachen. Sommigen hebben zelfs gezongen. Om ongeveer half tien namen we, na een zeer geslaagde avond, afscheid van elkaar.


Tot de volgende op 3 juli. Dan hebben we vast veel na te praten over ons eerste TT-event.
(klik hier voor het fotoalbum)

1e TT event Le Canotier Rouge


Zaterdag 28 juni, de dag van de TT in Assen, vierden we onze eerste verjaardag. Dat die viering op de dag van de TT moest was iets dat vanzelfsprekend was. We zijn tenslotte een chapter uit Assen en we willen graag geloven dat al die heisa in de stad voor de verjaardag van de chapter was…  We hebben de leden van andere chapters dan ook rustig verteld dat al die toeschouwers langs de A28 door ons uitgenodigd waren om hen uit te zwaaien.


We waren al vroeg in restaurant de Fazant in Oudemolen aanwezig. We wilden de herberg graag een rood/paars tintje geven, hetgeen goed gelukt is. De geluidsinstallatie werd geplaatst en getest en tegen twaalven druppelden de eerste gasten binnen. We verwelkomden hen met een drankje en al snel werd het een gezellig geroezemoes.


Om half een nam Queen Henriëtte het woord en heette iedereen hartelijk welkom. In het kort schetste ze het ontstaan van de chapter. In Le Canotier Rouge is het de gewoonte om nieuwe leden met een inauguratie welkom te heten in de chapter. Ook nu waren drie aspirantleden die een inauguratie ontvingen. Na het voorlezen van het gedicht “Warning” van Jenny Joseph, ons allen wel bekend, nam de Queen de dames de belofte af waarna ze van de Vice-queen een mooi uitgevoerd exemplaar van het gedicht en de chapterbadge , een canotier rouge, kregen die meteen opgespeld kon worden.


Na dit alles werd  het lunchbuffet geopend door de aanwezige Queens. We lieten het ons goed smaken. En de gesprekken waren gezellig. Het weer werkte een klein beetje tegen maar toch konden we zo nu en dan van het prachtige terras gebruik maken.


Om ongeveer 2 uur kwam Hillegonda Hoogvliet ons vertellen over “de hoed en de rand”. We hingen als het ware aan haar lippen. Ze vertelde over het ontstaan van de hoed, over hoe zij tot het vak van hoedenmaakster was gekomen, over haar leermeester en over de hoeden-etiquette.  We leerden dat iedereen een zogenaamd hoedenhoofd heeft. Op ieder hoofd past een hoed, mits je de juiste vorm vindt.


Na anderhalf uur, we konden nog wel uren naar haar luisteren, was de lezing klaar en mochten we hoeden passen. Dat was een vrolijk tafereel waarbij ook veel gelachen werd.


En toen was het tijd geworden om afscheid van elkaar te nemen en aan de thuisreis te beginnen.


We hebben een hele leuke dag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is.


Henriëtte

Barones van Volle Maan tot Duistere Nacht

(klik hier voor het fotoalbum)

25 juli 2014: Op fietse


Vanaf tien uur verzamelde de ladies zich op het terras op de ijsbaan bij de Bonte Wever in Assen, een van de startplaatsen voor de Drentse Fietsvierdaagse. Wij gingen één dag fietsen in onze tenues. De weersverwachting voorspelde regen maar daardoor lieten wij ons niet uit het veld slaan. Voorzien van rode regencapes verzorgd door onze Queen stapten wij rond half elf op om de route van 30 kilometer te fietsen. In werkelijkheid iets langer, namelijk 32,4 kilometer. De route voerde ons naar Rolde waar wij uitgebreid koffie dronken en wat konden opdrogen van de eerste regendruppels.


Vervolgens ging het naar Anderen en Balloo. Onderweg hebben we Galerie de Drentse Aa bezocht. Op de route was verder geen gelegenheid om te lunchen zodat we tegen drie uur terug waren op het beginpunt. Aangezien we erg nat waren, hadden we geen zin meer om ergens anders naar toe te gaan voor een verlate lunch. We hebben de dag ter plaatse afgesloten met patat, kroket en broodjes hamburger. Ondanks het weer hebben wij ons goed vermaakt en hebben wij onze mooie omgeving ook eens van een andere kant leren kennen. Onderweg hebben we vele leuke reacties gekregen bij de controleposten en de pleisterplaaatsen en zijn er de nodige foto’s gemaakt.


Hertogin van Ver Gelijk tot Nabij Geluk.

(klik hier voor het foto-album)

Verslagen 2013 - 2015

13 augustus 2014: “Lang leve de Liefde” in DieverWoensdag 13 augustus bezochten we met negen adelijkheden de voorstelling “Lang leve de Liefde” (Love’s Labours Lost) van William Shakespeare in het openluchttheater in Diever.


Om 8 uur stonden we gepakt en gezakt voor de poort van het theater. Tassen met drankjes en hapjes voor in de pauze, kussentjes om het zitten op de houten banken wat comfortabeler te maken en regencapes, voor als de weergoden ons niet goed gezind zouden zijn. Dat laatste bleek niet het geval. Het bleef droog en het werd zelfs een aangename zomeravond.


In het sfeervolle theater, midden in het bos, genoten we met volle teugen van de voorstelling. Er viel veel te lachen. In de teksten van Shakespeare waren flink wat hedendaagse grappen gestopt tot veel plezier van iedereen.


In de pauze  gingen de tassen open en deden we ons tegoed aan (natuurlijk) rode wijn, blokjes kaas, gehaktballetjes en kaaskoekjes. Onze altijd attente queen Barones van Volle Maan tot duistere Nacht had zelfs aan glutenvrije toastjes en smeerseltjes gedacht. Bovendien kwamen er uit de koninklijke tas thermosflessen met zelf gebrouwen warme appeldrank tevoorschijn. Heerlijk! Natuurlijk wilde iedereen het recept, dus dat is in dit verslag bijgevoegd:


-2 ltr appelsap

-1 theelepel piment (specerijenafd. AH)

-0,5 theelepel gember

-6 tot 8 kruidnagelen

-4 kaneelpijpjes

-event. 1 eetlepel bruine basterd


Appelsap, pijpkaneel en de kruiden in een pan naar het kookpunt brengen en daar een tijd laten trekken. Nb: niet koken. Ik doe de kruiden (behalve de pijpkaneel) in een theebuideltje) en hang dat in de pan. Voor het serveren de kruiden en pijpkaneel verwijderen. Zo heet mogelijk serveren.


Na de pauze werd de voorstelling voortgezet en na een schitterende finale, waarbij alle spelers een dans uitvoerden op het podium, wandelden we door een donker bos bij bijna volle maan terug naar onze auto’s.


Barones van Bavarois tot Butterscotch(klik hier voor het fotoalbum)

16 augustus 2014: Hoeden pimpen


Zaterdag de 16e augustus was het zover: onze eigenste hoedenpimpochtend, we waren met negen ladies. Het was even zoeken tussen de lakenvelders en de Heresford koeien in de weilanden rond Geelbroek maar daar doemde Yellow Moor op, onze boerderij.


Na de koffie met eigengemaakte cake en taart gingen we aan de slag. De meeste dames hadden eigen spul meegenomen in de vorm van veren, bloemen, versieringen, gaas, kralen en mooie kantjes, lijmpistolen etc. Daarbij een hoed al of niet in rood gespoten, als zodanig een prima basis om op voort te versieren. En dat werd een geweldige ervaring met veel gelach, vergelijken en in de spiegel kijken.


Na afloop hebben we geposeerd voor de groepsfoto’s  in de tuin tegen de achtergrond van de Annabellenbloemen.  Zeker iets voor herhaling vatbaar als we niet meer tevreden zijn met onze huidige hoedenprodukten!


Lady Yellowmoor(klik hier voor het fotoalbum)

Golfende Red Hat ladies laten zien hoe het moet
Zaterdag 20 september j.l vertrokken zes Red Hat Ladies naar de Orveltermarke. De Pitch en Putt baan lag in de stralende zon op ons te wachten en na een koffie/thee op een zonnig terras kregen wij instructies; hoe houd je de "club" vast waar moet je de bal raken, hoe ga je staan, waar lopen de "greens", wat moet je doen als je een "afzwaaier" hebt geslagen etc. In twee kleine groepjes gingen we "aan de slag" Al na de eerste slag was het duidelijk dat het makkelijker lijkt dan gedaan maar met vereende krachten, veel gelach en geschreeuw (wat eigenlijk niet hoort) bereikten we na 9 holes het restaurant weer. Daar wachtte een heerlijke High Tea en vooral de bijbehorende prosecco hadden we zeker verdiend. Het was een warme maar heel gezellige middag!


Anna Louise Barones van Nimweghen

(klik hier voor het fotoalbum)

1 november 2014: Workshop Bollenmand


Het is zaterdag 1 november, de dag waarop een tiental ladies van Le Canotier Rouge richting bloembollenkwekerij Van Oostwaard in Zuidbroek vertrekt om de workshop Bollenmand te gaan doen. Vanaf de Veemarkt in Assen gaan we met drie auto’s, al of niet voorzien van een navigator, zodat er toch nog wat over de route te discussiëren valt.


Goretta, Gravin van Westerwolde tot Statenzeel, is rechtstreeks gekomen en staat al bij de weg te zwaaien. Gelukkig maar, want nummer 17 aan De Akkers is niet direct te herkennen. We worden ontvangen met koffie-thee en daarna vertelt bollenkweekster Renate van Oostwaard van alles over de teelt van bloembollen en de verzorging van de bollenmand, want het is de bedoeling dat we vanaf februari tot half mei kunnen genieten van alle mogelijke kleuren die dan tot volle bloei komen.


Hierna vult Renate zelf een mand en kunnen wij zien welke bloembollen waar en hoe in de mand gevuld moeten worden. Als we het niet meer weten, is dat niet erg, want alle bakken met bollen zijn duidelijk genummerd, zodat we weten in welke laag ze moeten komen en ook hoeveel stuks we nodig hebben. Ook zijn ze voorzien van goede beschrijvingen en foto´s, zodat we weten hoe de bloemen eruit zien in het voorjaar.


Wij staan te popelen om het zelf te doen en zodra haar mand gereed is, gaan we van start en vullen de mand laag voor laag met potgrond en de verschillende soorten bloembollen. We hebben er plezier in en als we bovenop de bollen een aantal winterviolen planten, is het nu al leuk om naar te kijken. Vol trots over onze mand en de leuke middag, gaan we weer richting Assen en we beloven dat we elkaar op de hoogte zullen houden of de bollen tot bloei zijn gekomen.


Freule Wobbie van Ter Aard tot Zeijen(klik hier voor het fotoalbum)

13 december 2014: Kerstmarkt Osnabrück


We gingen met elf dames van onze chapter op pad. We zagen er allemaal mooi uit. Om 8.30 uur verzamelden we bij van der Valk in Assen, waar we om 8.45 uur ver-trokken. We kregen van de chauffeur al een leuke reactie. In Hoogeveen moesten we overstappen, we kwamen in een dubbeldekker te zitten.


Bij de andere passagiers ontlokten we weer enkele glimlachen, ze vonden ons er zo vrolijk uit zien, dit klopte, want enkelen van ons hadden in de rode hoeden lichtjes gemaakt!


Na een prima busrit kwamen we om 11.20 uur aan in Osnabrück. Om 16.45 uur moes-ten we weer verzamelen bij het uitstappunt. Na te zijn uitgestapt gingen we lopend naar een restaurant om koffie te drinken en te overleggen wat we gingen doen. We gingen ons splitsen in 2 groepen omdat dit beter zou gaan met het lopen over de markt.


Zo gezegd, zo gedaan. De kerstmarkt was nog niet zo druk, ons groepje ging eerst naar andere winkeltjes, erg leuke waren erbij. We hadden afgesproken om 13.00 te verzamelen bij de kerk zodat we samen gingen lunchen. Lady of Kyllot wist een leuk adres, daar gingen we daar en gelukkig was er op de 3e verdieping nog plaats voor ons allen, gezellig kletsend gegeten en toen hadden we kort tijd om nog even over de kerstmarkt te gaan. We werden regelmatig aangesproken en op de foto gezet, dat blijft zo leuk. Om 16.45 waren we weer bij de busstop.


Al wat er kwam, geen bus, hij bleek een half uur later te zijn ivm een file! We gingen weer op weg en moesten van de dubbeldekker overstappen op de gewone bus die ons weer naar Assen bracht ,  om 20.15 waren we weer in Assen

Het  was een hele gezellige dag!

Comtessa Roos del Borgo di Poppi
(klik hier voor het fotoalbum)

Verslagen 2013 - 2015